Nieuwbouw rieten dak

Laat u een nieuw huis bouwen, of overweegt u op een bestaande woning een rieten dak te laten leggen? Een duurzaam rieten dak van Rietdekkersbedrijf Koen Turk geeft uitstraling aan uw woning. Daarnaast hebben rieten daken een goede isolatiewaarde en zijn ze vaak veel betaalbaarder dan de meeste mensen denken. Wij leveren u een traditioneel dak of een schroefdak waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Er zijn grofweg twee manieren om een rieten dak aan te leggen. Volgens de traditionele constructie of via de schroefdakconstructie. Wij leggen u dak onder de juiste hellingshoek en zorgen zo voor de juiste waterafvoer. Dit is erg belangrijk want dit verlengt de levensduur. Bij het traditionele rieten dak wordt het riet bevestigd op een raamwerk van latten en balken. Aan de binnenkant blijft het riet zichtbaar wat zorgt voor extra sfeer.  Een schroefdak bevat een extra ondergrond onder het riet. Het riet wordt hier op aangeschroefd met roestvrijstalen draad. Er kunnen verschillende soorten platen als ondergrond gebruikt worden.

De kwaliteit en levensduur van een rieten dak zijn afhankelijk van de gebruikte materialen en de uitvoering van de rietdekwerkzaamheden. Daarnaast is onderhoud van uw rieten dak belangrijk. Rietdekkersbedrijf Koen Turk heeft deze factoren allemaal in de hand en levert u een kwalitatief hoogwaardig product. Neem contact op voor de mogelijkheden of vraag een vrijblijvende offerte aan. 


Met
gevoel
voor
ambacht