Levensduur Rieten Daken

Om de kwaliteit te verhogen heeft de Vakfederatie Rietdekkers eisen gesteld waaraan een rieten dak moet voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in: de Kwaliteitseisen en Uitvoeringsrichtlijnen van de Vakfederatie Rietdekkers. Rietdekkersbedrijf Koen Turk is aangesloten bij de Vakfederatie.

Levensduur Rieten Daken
Levensduur Rieten Daken
Levensduur Rieten Daken

Een rieten dak, mits goed ontworpen, vakkundig aangebracht en goed onderhouden is een verantwoorde investering voor jaren. De levensduur van rieten daken zou minimaal 25 jaar moeten zijn maar 40 jaar of langer is geen uitzondering. Garanties voor een bepaalde levensduur zijn echter zelden te geven. De levensduur van rieten daken hangt af van vele factoren.

Welke factoren bepalen de levensduur van rieten daken?

 

De kwaliteit van het gebruikte riet. Uitgebreid onderzoek in opdracht van de vakfederatie Rietdekkers heeft aangetoond dat de rietkwaliteit meetbaar is. Rietdekkersbedrijf Koen Turk is uiterst kritisch op de inkoop van het gebruikte riet en laat regelmatig het ingekochte riet in een lab testen. 

In hoge mate bepalend voor de levensduur is zonder enige twijfel de hellingshoek van het dakvlak. Hoe steiler het dak, des te langer het riet mee gaat. Vocht is een grote vijand voor riet en op een steil dak wordt dit beter afgevoerd dan op een vlak dak.

Regelmatig onderhoud is tevens cruciaal. Riet is een natuurproduct en de toplaag van uw rieten dak kan vervuild raken. Mos en algen, maar ook schimmels krijgen meer grip op een slecht onderhouden dak. 

Rietdekkersbedrijf Koen Turk voorziet u graag van gedegen advies en een kwalitatief rieten dak dat jaren mee gaat.

Neem contact op voor meer informatie.

Terug naar overzicht

met
gevoel
voor
ambacht